Concert Katy Perry op z'n Vlaams

Afgelopen maandag en dinsdag stond Katy Perry met haar Prismatic World Tour in Ziggo Dome. Ik was er niet. Ik was namelijk de woensdag daarvoor om 05.50 uur op de trein gestapt om naar het sportpaleis in Antwerpen te gaan. Daar zou ik namelijk twaalf uur wachten totdat de deuren opengingen voor KATY PERRY! Ik was samen met een vriendin van mij de derde in de rij.

Na twaalf uur wachten en veel Vlaamse woorden geleerd te hebben (Wie wist er dat een ‘rekker’ elastiekje betekende? Ik niet.) gingen dan eindelijk de deuren open. Nou ik heb nog nooit zo hard gerend in mijn hele leven. Het voelde als the Hunger Games 2.0. We sprinten met z'n allen naar the barrier. En godzijdank we staan helemaal vooraan! En dan na een half uur begint het voorprogramma. Charli XCX!! Ze is een van mijn favoriete zangeressen en ik schreeuwde met mijn vriendin (als een van de weinigen) zo hard mee als we konden. Het duurde natuurlijk veel te kort, maar na een klein half uurtje was dan eindelijk het moment daar. Katy Perry kwam uit een soort piramide en gaf het meest geweldige, creatieve en sensationele concert dat ik ooit heb gezien!

Hier zijn wat foto’s want ik kan het gewoon niet omschrijven.
De volgende ochtend stapte we om 05.50 uur weer de trein in om op tijd op school te zijn.

 

The Hunger Games - Mockingjay part 1

NEEEEEE!!! De film is afgelopen en ik kan het even niet bevatten. We lopen langzaam de zaal uit en iedereen is of druk aan het praten of helemaal stil. Voor wie hem nog niet gezien heeft: ga hem kijken!The Hungar Games MockingJay Voor wie hem wel al heeft gezien: kijk hem nog een keer! 'Mockingjay part 1' van 'The Hunger Games' trilogie is niet alleen een super spannende film maar hij brengt een boodschap met zich mee. Een boodschap over een revolutie. En ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat deze film behoorlijk in de buurt komt van onze realiteit. De beelden van vernietiging, angst, dood maar ook hoop en moed deden mij erg denken aan de beelden die we te zien krijgen van Syrië. Daarom maken deze beelden ook zo'n indruk op veel mensen. Ze verschillen niet zoveel van wat we op het nieuws te zien krijgen. Dit zet mensen aan het denken. En misschien kan ik wel zo ver gaan door te zeggen dat mensen gaan denken over hoe het anders kan.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze toekomst er niet zo uit gaat zien? Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat 24 kinderen laten vechten tot de dood niet het antwoord is. Voor wie de films niet heeft gezien; het gaat over het land Panem wat is opgedeeld in 12 districten en het Capitool. Om de districten te laten zien dat het Capitool de baas is laten ze elk jaar uit elk district een jongen en meisje gekozen worden om tegen de anderen in een arena te vechten tot de dood. Deze spelen worden ook wel The Hunger Games genoemd. Katniss Everdeen doet deze keer mee en zet door niet mee te doen aan de bevelen van het Capitool een revolutie in gang.

KatnissIk denk dat Katniss Everdeen erg belangrijk is voor deze generatie. Misschien kan niet iedereen zich met haar identificeren of zich voorstellen hoe zij zich moet voelen. Maar ik denk wel dat ze een beeld geeft van hoe gecompliceerd een revolutie eigenlijk is. Er is niet een volledig slechte kant en een volledig goede kant. Elke partij denkt dat zij het goede doen. Natuurlijk hebben wij niet één Katniss Everdeen maar juist heel veel. Mensen die een revolutie leiden of op gang houden door middel van social media en inspirerende teksten. Mensen die hun leven riskeren voor het grotere doel. Ook laat de film zien dat in tijden van oorlog veel mensen alles zullen doen om hun geliefden te beschermen. En dat is misschien niet altijd het goede. Ik word er vooral heel blij van dat het niet weer zo'n huppelkutje is die gered moet worden en zich alleen bekommerd om mannen, uiterlijk etc. Hier is natuurlijk niks mis mee. Ik zal de eerste zijn die zegt dat ze van Chick Flicks houdt. Maar het is fijn om wat meer girl power op het grote scherm te zien. En als ze dan ook nog eens wordt gespeeld door Jennifer Lawrence kan de hele film al niet meer stuk. Ik bedoel kom op! Wie houdt er niet van haar?

Tip: luister naar The Hanging Tree een liedje uit de film. Het is erg indrukwekkend en gaf me kippenvel, vooral met de scene in de film er bij.

Long time no see!!!

Sorry voor de afwezigheid van de laatste tijd maar jullie weten hoe het is. School en al die stress. Vorige week was halloween en een vriendin en ik hebben een geweldige avond gehad. We gingen ons schminken en daarna hebben we mensen op straat laten schrikken.

Lekker niksen

We zijn alweer halverwege de zomervakantie en het had voor mijn gevoel niet sneller kunnen gaan.
imageNadat ik twee weken met een vriendin in Italië ben geweest, ben ik voor de rest van de vakantie gewoon in Nederland gebleven.

Ik merk altijd dat ik nogal moeite heb met lange vakanties. Niet dat ik het niet fijn vind dat zeker niet. Maar meer dat ik niet zo goed niks kan doen. Ik heb altijd het gevoel dat als ik weer eens om twee uur 's middags wakker word (dat gebeurt vaker dan je denkt) en ik dan ook nog eens een uur doe over ontbijten, douchen etc. dat ik dan mijn dag heb verpest. Veel mensen zullen dan zeggen: 'Nee joh! Daar is de vakantie voor. Lekker niksen!' Dat is dus niet voor mij weggelegd. Ik moet altijd iets hebben gedaan op een dag. Wat gek is, want op schooldagen wil ik niks liever dan 'lekker niksen'.
Deze vakantie heb ik een aantal dingen die ik doe als ik het gevoel heb dat ik niks nuttigs doe.

Ik probeer elke ochtend en avond yoga te doen. Veel mensen doen dit voor de meditatie en de rust, maar ik doe het eerlijk gezegd om flexibeler te worden. Elke ochtend en avond sta ik dus in de raarste houdingen diep in en uit te ademen. (Ik heb het nog steeds over yoga ;))

In de zomervakantie lees ik, zonder dat ik het doorheb, ontzettend veel. Dit komt vooral omdat ik niet zoveel achter een scherm wil zitten in de vakantie. De boeken die ik lees variëren van The Hunger Games tot Een Schitterend Gebrek, met daar tussenin van alles en nog wat.

Een laatste ding dat ik deze vakantie heb opgepikt is het schrijven van een dagboek. En ik dat ik voor iedereen spreek, in ieder geval voor de meisjes onder ons, als ik zeg dat ik ontelbare keren heb geprobeerd een dagboek bij te houden. Deze keer probeer ik het anders te doen. Ik schrijf er niet alleen mijn gedachten van die dag in maar ook dingen die me opvallen, lijstjes en tekeningen.
Nu ik dit zo allemaal opschrijf zie ik dat ik nog best wel wat doe. Misschien moet ik toch maar even lekker gaan niksen.

*eerste foto zonsondergang is in Italië gemaakt en de tweede in Nederland.

 

~ ~ ~ x ~ ~ ~

Zomer trends

Stress! Stress! Stress!
Zo gaat het de afgelopen paar weken door mijn hoofd. Maar het is zover het is eindelijk vakantie! Geen proefwerken meer, geen verslagen meer inleveren en ook geen leraren meer. Nu ik eindelijk weer mijn kamer uit kan gaan en kan genieten van het lekkere weer, wil ik er natuurlijk wel goed uitzien. Daarom heb ik hier een top vijf gemaakt van zomertrends die ik helemaal geweldig vind.

Croptop1. De croptop.
Inmiddels heb ik denk ik wel tien verschillende croptops in mijn kast hangen. Ik vind ze super fijn om te dragen met een high-waisted short of lekker met de blote buik.
Deze is te koop bij de Brandy Melville.

 

 

 

 

wittejurk2. Zomerjurkje
Een zomerjurkje mag natuurlijk niet uit je kledingkast ontbreken deze zomer. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Soms ga ik voor de volledige girly-girly look maar soms ook voor de grunge look door een basic jurkje te dragen en er dan een geruite blouse omheen te knopen. De laatste tijd zijn de maxi jurken overal te zien. Ik heb er zelf nog geen maar het lijkt me super gaaf als het me staat.

 

 

 

hemd3. Oversized denim jacket.
Deze heb ik helaas nog niet maar hij staat al eeuwen op mijn fashion bucket list. Samen met nog 1000 andere dingen maarja. Dit is zo’n item waarmee ik in mijn hoofd al honderden outfits heb samengesteld. Ik weet precies bij welke kleding in mijn kledingkast hij zou passen en welk haar ik erbij zou doen etc. etc.

 

 

 

schoen4. Chunky white sandals.
Ik weet dat dit misschien niet heel erg bekend is. Maar ik vind ze gewoon zo ontzettend gaaf. Als ik deze schoenen zou hebben zou ik zo gelukkig zijn. Deze schoenen zijn met werkelijk alles te combineren, Ze zeggen dat je geluk niet kan kopen maar met deze schoenen kom ik al een heel eind.

 

 

 

kimino5. Kimono.
Voor die nachten bij het kampvuur wanneer het net te fris is voor korte mouwen. Een kimono kan in allerlei verschillende stijlen komen. Je hebt de kimono met fringes, de kimono met bloemenhof de meer bohemian kimono, ze zijn er allemaal.

 

 

 

Deze dinsdag ben ik met vriendinnen in Amsterdam gaan shoppen. Mijn favoriete winkels zijn de Episode en de Zipper. Dit zijn tweedehands/vintage winkeltjes. Ik heb een paarse crop top gekocht, een high waisted short en een mannenblouse met bandana print. Het was super leuk en ik merk dat ik kleding steeds leuker en interessanter begin te vinden.

 

~ ~ ~ x ~ ~ ~

 

Look UP!

Kijk op van je scherm. Kijk om je heen zie de wereld die recht voor je ligt. Ga op zoek naar dingen die je nog nooit hebt gezien. Praat met iemand in de bus of in de trein. Durf open te zijn.

Een paar weken geleden zag ik dit filmpje op Facebook:

Het zette me aan het denken. Mijn hand is namelijk vergroeid met mijn iPhone. Ik zag dat deze man een punt had. Ondanks de vele goeie kanten van Social Media missen we toch zoveel dingen om ons heen. Dus ik dacht laat ik wegkijken van mijn scherm. Laat ik om me heen gaan kijken naar de straten waar ik al zo vaak doorheen ben gelopen en laat ik de dingen die me opvallen fotograferen. Tussen deze foto’s zitten ook foto’s van Alicante.

Ik ga geen ellenlange verhalen schrijven bij de foto's omdat ik dan het gevoel heb dat de magie van het moment verloren gaat. En ik denk dat dat juist het hele punt is. We willen te veel delen met de wereld niks meer voor onszelf houden. 

 

 

Dus kijk op van dat scherm! Kijk om je heen en merk dingen op. Dingen die je nog nooit eerder hebt gezien voelen als kleine schatten. En ze zijn helemaal van jou.

 ~ ~ ~ x ~ ~ ~

Pretty Little Liars

Wacht is het al een uur 's nachts?!? Ik heb echt maar twee afleveringen gekeken. Oke misschien drie ofzo. Of tien...

TV series, ik kan niet met ze ik kan niet zonder ze. Ik kijk in totaal 9 series waarvan er 5pretty little lairs gestopt zijn of op hiatus. Je kan dus wel zeggen dat ik serie junkie ben. De eerste serie ooit die ik obsessief keek was Sesamstraat. Elke avond om zes uur zat ik voor de tv. Later werd Sesamstraat verplaatst met klokhuis. Toen met Het Huis Anubis en nu dus die 9 series waar ik te weinig tijd voor heb. En terwijl ik dit zeg realiseer ik me dat ik vandaag weer aan een nieuwe serie ben begonnen...

De serie heet Faking It en gaat over twee meisjes die op school doen alsof ze lesbisch zijn zodat ze populair worden. Dit soort high school drama series zijn mijn favoriet. Heerlijk wegdromen over alle knappe mensen op je beeldscherm, nadenken over hun problemen en tot de conclusie komen dat je het toch wel makkelijk hebt of dat het allemaal erger, raarder en gekker kan. Ik leer ook veel van tv series. Van series zoals Glee leer ik om mensen te accepteren zoals ze zijn. Om jezelf te accepteren zoals je bent. Van The Fosters leer ik dat familie niet gedefinieerd wordt door bloedband maar door de liefde die je voor eenander hebt. Toch vraag je je af of het niet ietwat sneu is als je tot vijf uur 's ochtends wakker blijft om live mee te kijken naar je favoriete serie en tegelijkertijd mee te tweeten met je favoriete actrice uit die serie. Nee zeggen ik en mijn vriendin dan. We halen onze slaap een andere keer wel in. En we pakken rustig nog een handje lucky charms uit de ontbijtgranen doos die naast ons staat.

fakingitDe ochtend daarna proberen we zo min mogelijk te laten blijken dat we niet al wakker zijn maar nog steeds. Tja je moet er wat voor over hebben. Net zoals het lange wachten op een nieuw seizoen. Nog 38 dagen totdat Pretty Little Liars weer begint!!!!)
In zo'n hiatus keer ik mezelf tot social media. Ik wacht op nieuwe foto's van de cast en crew, volg alle geruchten over het nieuwe seizoen en kijk de oude seizoenen opnieuw. Of de andere optie, die nogal vaak voorkomt, is dat ik me stort in een nieuwe serie. En die nieuwe serie heeft dan wel zes seizoenen die ik echt allemaal moet zien.

Je denkt nu waarschijnlijk; hoe heeft ze nog tijd voor andere dingen zoals school, vrienden etc? Kan ze haar tijd niet beter aan iets anders besteden? Heeft ze dan geen leven?
Ik doe ontzettend veel buiten school en series kijken hoort daarbij. Het is voor mij niet een middel om de tijd door te komen, geloof me dan zou ik wel wat meer huiswerk doen, maar het is een middel om even te ontsnappen uit de dagelijkse routine. Series maken me blij. Ik kan verdwijnen in allerlei verhalen. Na een dag school is er niets zo lekker om even te ontspannen. En een tv serie is voor mij de perfecte ontspanning methode. Een aflevering is namelijk net lang en kort genoeg om even je hoofd leeg te maken.

Nu ik dit zo aan het schrijven ben kan ik het niet helpen om te denken aan die nieuwe aflevering van Faking it. Dus ik eindig hiermee en ga nog maar even een aflevering doen.

 ~ ~ ~ x ~ ~ ~

Mijn eerste Blog!

photo 2Ik vind het zo leuk en spannend. Omdat het mijn eerste blog is zal ik wat over mezelf vertellen. Ik heet Soraya, ik ben 16 jaar oud en zit nog op de middelbare school.

Elke week heb ik dansles en musicalles. De stijl die ik dans is streetdance en dit doe ik nu voor zes jaar met superveel plezier en passie. Ik houd van lezen, afspreken met vriendinnen, naar de film gaan, shoppen en reizen. Maar een avondje bankhangen en tv series kijken vind ik ook heerlijk. Ik luister graag naar Demi Lovato, Lea Michele, Arctic Monkeys, Douwe Bob, Chef’s Special en nog veel meer. Tv series zijn voor mij een probleem omdat ik er zo snel verslaafd aan raak. Pretty Lottle Liars, Glee en Once Upon a time hebben me in hun greep en ik moet elke week de nieuwe aflevering zien.

Ik zit op allerlei social media (twitter, Facebook, Tumblr, Instagram) en ben daar ook heel actief mee bezig. Soms een beetje te actief... Ik ben een spontane positieve meid die altijd openstaat voor iets geks. als ik aan mensen vraag wat ze goede kwaliteiten van mij vinden, krijg ik vaak te horen dat ik goed kan luisteren, rekening houd met mensen en altijd wel mijn woordje klaar heb. Dat laatste kan me soms wel in de problemen brengen. Ik heb namelijk heel snel dat als er iets onrechtvaardig gebeurd in de klas dat ik dan er iets van moet zeggen. Tja, dan wordt je snel bijdehandje of brutaal genoemd. Mijn beste vriendinnen zouden zeggen dat ik zo sarcastisch ben als het maar kan. We hebben dan ook hele gesprekken in een sarcastische toon. En hieruit vormt dan ook weer een enorm droge humor.

Ik zal op deze site eens in de twee weken bloggen of vloggen. Omdat ik zoveel interesses heb en meningen over van alles en nog wat zullen de onderwerpen erg uiteen lopen. Mijn interesses bevatten: muziek, tv series, films, fashion, het actuele nieuws of dingen die ik heb opgepikt op school of op een leuke site. Alles zal wel op een of andere manier gekoppeld zijn aan social media.

 

~ ~ ~ x ~ ~ ~